EVENEMENTEN (deel 1: tot en met de winterstop)

Gedurende een seizoen heeft BASKETBALL EVENTS ORGANISATION een aantal vaste toernooien op de kalender staan om zo een ieder in staat te stellen een goede voorbereiding te hebben op het nieuwe seizoen of als voorbereiding op het tweede deel van de competities (zoals voor U10 en U12). Daarnaast hebben wij ook voor de trainende leden (Recreanten) een toernooi op de kalender waar wij onderscheid maken tussen heren-, dames- en gemengde teams. Ook sluiten wij het seizoen waardig af voor de sporters die nog niet genoeg hebben van het spelletje dat BASKETBALL heet.....

Onze vaste toernooien tot en met de winterstop zijn als volgt....

SEIZOEN START TOERNOOI
(september)

Als voorbereiding op een nieuwe basketballseizoen organiseren wij in het eerste weekeinde van september een groots toernooi voor teams vanaf U14 (jongens/meisjes) tot en met senioren.

Dit toernooi kent een vaste indeling en geeft de coaches de gelegenheid de laatste puntjes op de i te plaatsen voordat het echte werk gaat beginnen: de competities. Wij kennen voor elke leeftijdscategorie diverse sterktes dat ligt tussen Afdeling 2e klas tot en met 2e Divisie en Eredivisie (landelijk). Plaats van handeling is Amersfoort, dus lekker centraal gelegen!

WHEELCHAIR MANIA
(september)

Voor deze groep sporters hebben wij gemeend ook een voorbereidingstoernooi aan te bieden. In Nederland spelen vele minder valide sporters (m/v) deze sport en spelen ook in diverse competities.

Daarom hebben wij vanaf 2016 een toernooi op de kalender geplaatst en hopen dat dit toernooi net zo succesvol zal worden als ons vertrouwde Seizoen Start Toernooi! Ook dit toernooi wordt in Amersfoort gehouden.

Vanaf de eerste editie van dit toernooi hebben wij een internationaal karakter aan dit toernooi kunnen geven en dat wordt elk jaar weer uitgebreid!

MADNESS MINI TOURNAMENT
(december / januari)

Om de kerstvakanties door te komen en toch lekker een toernooitje spelen voordat de wedstrijden van het tweede competitiedeel gaan beginnen?

In Amersfoort wordt in deze periode een toernooi voor U8 tot en met U12 gehouden, waar naar sterkte kan worden ingeschreven.