EVENEMENTEN (deel 2: vanaf de winterstop)

Gedurende een seizoen heeft BASKETBALL EVENTS ORGANISATION een aantal vaste toernooien op de kalender staan om zo een ieder in staat te stellen een goede voorbereiding te hebben op het nieuwe seizoen of als voorbereiding op het tweede deel van de competities (zoals voor U10 en U12). Daarnaast hebben wij ook voor de trainende leden (Recreanten) een toernooi op de kalender waar wij onderscheid maken tussen heren-, dames- en gemengde teams. Ook sluiten wij het seizoen waardig af voor de sporters die nog niet genoeg hebben van het spelletje dat BASKETBALL heet.....

Onze vaste toernooien vanaf de winterstop zijn als volgt....

RECREANTENTOERNOOI
(1e zondag in maart)

Traditiegetrouw wordt speciaal op de 1e zondag van de maand maart het toernooi gehouden voor die sporters die geen verplichtingen meer willen en zo nu en dan trainen en wedstrijdjes willen spelen. Ieder jaar groeit het aantal deelnemende teams en daar zijn wij best trots op! Plaats van handeling is Amersfoort, dus lekker centraal gelegen!

Een speciaal tintje in 2018: de 25e uitvoering van het toernooi was een feit!!

LADIES DAY TOURNAMENT
(Paaszaterdag)

Het jaar 2007 werd door de FIBA uitgeroepen als Year of Women Basketball en daar zijn wij op ingehaakt. Hiervoor hebben wij een toernooi ontwikkeld uitsluitend voor meisjes- en damesteams op verschillend niveau. Het toernooi vindt altijd plaats op de zaterdag voor Pasen in Amersfoort.

Dit toernooi kende in 2018 zijn laatste editie door toedoen van vele externe factoren. Wie weet wat wij hiervoor in de plaats gaan opstarten, wordt vervolgd!

STREETBALL MASTERS
(mei)

Samen met BV Crackerjacks organiseren wij sinds 2016 een heuse voorronde van het 3x3 Streetball Masters Zomertour die door de NBB in 12 steden in Nederland wordt gehouden.

De winnaars van deze voorronde plaatsen zich voor de Finals om het Nederlands kampioenschap. In 2016 hadden wij een bescheiden aantal teams (43) maar in 2017 werd dit onverwachts overtroffen (63 teams). Streetball is in opkomst waar de skills en snelheid erg belangrijk zijn....en internationaal staan wij hoog genoteerd!!